ruitjes id binnenhuisarchitect beverwijk  Activity-Based-Working

 

Activity Based Working is een modern kantoorconcept waarbij niemand meer een eigen werkplek heeft. Bij dit principe staan flexibiliteit, transparantie, samenwerking en efficiëntie centraal. Activity Based Working is toekomstgericht en kenmerkt zich door het gebruik van de nieuwste mobiele- en communicatietechnologieën. Organisaties richten hun kantoren zo in dat de uit te voeren werkzaamheden optimaal worden ondersteund. Dit betekent dat ze verschillende kantoorruimtes creëren met voorzieningen die aansluiten op de activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes met meerdere bureaus, stilte-/concentratieruimtes, brainstormruimtes, telefoonruimtes, lounges en vergaderruimtes. De ruimtes zijn voor iedereen toegankelijk, waardoor de hiërarchie vrijwel onzichtbaar wordt.

Medewerkers krijgen bovendien meer vrijheid: ze bepalen zelf hoe, wanneer en waar ze willen werken. De voorzieningen op kantoor worden volledig geïntegreerd met de voorzieningen voor mobiele gebruikers. Dit maakt samenwerken op afstand erg eenvoudig.

Organisaties die activity based werken, stimuleren medewerkers om zich te verplaatsen tussen verschillende werkomgevingen en met verschillende medewerkers samen te werken. Hierdoor doen medewerkers veel nieuwe inspiratie op.

Wilt u actieve en productieve medewerkers? Ik help u graag bij het creëren van de juiste sfeer en werkomstandigheden!

ruitjes id binnenhuisarchitect beverwijk  Seminar “De werkplek”

 

Wat doet u als ondernemer met uw pand als uw werknemers straks deels thuis blijven werken? Hoe gaat uw het kantoor (her)inrichten, zodat medewerkers elkaar kunnen blijven ontmoeten op kantoor, veelal vanuit huis werken en toch efficiënter kunnen werken? En met werknemers die veel thuiswerken betekent het ook dat u als ondernemer zorg moet dragen voor een goed ingerichte werkplek thuis. En dat hoeft niet per definitie met een nieuwe zit-sta bureau. Hoe pakt u dit aan, waar moet u starten?

Samen met Yvette Schoorl van De Werkplekdeskundige organiseer ik één dagdeel over thema’s zoals Activity Based Working, herinrichting van de werkplek, RI&E, de thuiswerkplek en corona-proef werken.

Bent u ondernemers in het MKB, HR-manager of facilitair manager en spelen deze vraag een rol binnen uw organisatie? Neem dan contact op,, telefonisch 06 46 28 55 69 of per mail.