21
mei

Kleuren bepalen aan de hand van een moodboard

Door kleur in een ruimte te gebruiken kan een diezelfde ruimte een hele andere sfeer uitademen. Door gebruik te maken van een moodboard creëert u de sfeer door verschillende stalen bij elkaar te voegen. Maar hoe doet u dat dan?

Wat is een moodboard eigenlijk? Letterlijk vertaald is het een stemmingsbord. Het bord geeft de stemming aan of sfeer weer waarin u zich bevindt. Waarom maakt u een moodboard? Het geeft snel een helder beeld van de sfeer in een ruimte door het gebruik van kleur, materialen, structuren en de stijl van o.a. het meubilair. Het helpt u bij het maken van deze keuzes. Daarbij is de combinatie daarvan én dus met de samenhang en harmonie belangrijk Als het moodboard klaar is geeft het u houvast bij het kiezen van producten en kunt u familie en vrienden in één oogopslag vertellen wat u met de ruimte gaat doen.

Waar start u en hoe maakt u een moodboard? Het is eigenlijk heel simpel.  U kunt een digitaal of een fysiek moodboard maken. Bij een fysiek moodboard verzamelt u stalen van materialen die u wilt gebruikt in de ruimte. Denk hierbij aan verfstalen die bij de bouwmarkt gratis verkrijgbaar zijn. En vraag bij winkels waar u producten heeft gezien  of uitgekozen naar een staal van het materiaal, zoals de stof van de bank of van het dekbedovertrek. Het is belangrijk dat u keuzes durf te maken. Wat spreekt u aan, waar wordt u blij van en uw eigen sfeer begint te ontstaan…

Maak van de verzamelde stalen op een A3 papieren vel een compositie die goed aanvoelt en uw eigen sfeer is gecreëerd!