Over I.D.


ruitjes id binnenhuisarchitect beverwijk   

Activity-Based-Working

 


ruitjes id binnenhuisarchitect beverwijk   Kennis & Creativiteit

I.D. Binnenhuisarchitectuur heb ik tien jaar geleden opgericht om mijn passie voor styling vorm te kunnen geven. Als kind uit een ondernemersgezin ging ik vroeger vaak mee met mijn vader om bijvoorbeeld alle producten netjes op kleur te zetten. Ik was altijd aan het schuiven met de meubels in mijn kamer en vroeg me in onbekende ruimtes vaak af hoe ik ze ingericht zou hebben. Ik besloot hier wat mee te gaan doen. Ik ben de opleiding voor interieur stylist bij het instituut voor Binnenhuisarchitectuur gaan volgen en begon mijn carrière in de interieur branche.

 

Ik merkte al snel dat ik mijn creativiteit en vakkennis kon inzetten om mensen en omgeving een eenheid te laten vormen die stimulerend werkt. En door die balans haal je meer uit een persoon. Dat werkt inspirerend. Ik vind het een kick als ik precies de juiste snaar weet te raken. Door goed te luisteren en een flinke portie creativiteit en pragmatisme in te zetten meen ik meer te horen dan wat er gezegd wordt. Mijn verfrissende en originele kijk helpt opdrachtgevers bij het realiseren van hun ideale (werk)omgeving.

FotovanDana-LR-9880

WERKWIJZE

Stap 1: Ontmoeten en oriënteren

Het oriënterende gesprek – het elkaar leren kennen – geeft me inzicht in wie u als opdrachtgever bent. We bespreken wat uw wensen en eisen met betrekking tot het project zijn en welk einddoel u voor ogen hebt. Samen bepalen we de identiteit (I.D.) die de ruimte mag uitstralen. Ik kijk met u naar de mogelijkheden en tijdsplanning en samen bespreken we welke stappen doorlopen moeten worden. Een goed begin is echt het halve werk!

Stap 2: Briefing en moodboards

Op basis van ons gesprek maak ik een briefing, waarin staat wat er in het oriënterend gesprek aan bod is gekomen. Daarna vertaal ik deze briefing naar beelden en maak ik moodboards. Door foto’s, schetsen, suggesties, materialen en kleuren komt het ontwerp tot leven. Dit is het vertrekpunt voor de volgende stap.

Stap 3: plattegrond & impressietekening

Op de 2D-plattegrond wordt de indeling van de ruimtes uitgewerkt en eventueel aangevuld met een 3D-impressietekening. Beiden geven op hun eigen manier duidelijk weer hoe de ruimte(s) ingedeeld worden. Ook kan het interieurontwerp aangevuld worden met een uitgebreid lichtontwerp.

Stap 4: Offerte en realisatie van het ontwerp

Is het ontwerp voor u voldoende om zelfstandig het plan uit te voeren of wilt u de vervolgstap met I.D. maken?  In de ruim 10 jaar dat ik werkzaam ben als zelfstandige in de interieurbranche, heb ik geïnvesteerd in goede samenwerkingen met leveranciers in diverse vakgebieden. Ik stel graag mijn netwerk ter beschikking om zo het project – groot of klein – op een prettige en efficiënte manier te realiseren.

Wat vinden opdrachtgevers van I.D. Binnenhuisarchitectuur?

Reviews van opdrachtgevers